Дослідження ароматичних речовин ефірної олії м’яти котячої для ароматизації спредів - Чепель, Наталія Василівна (My University, 2013)
Обґрунтовано внесення ароматизаторів із ефірної олії м'яти котячої на технологічній стадії сколочення для уникнення втрат ароматичних речовин. Рекомендовано до внесення у спреди натуральні ароматизатори: «Цитрусовий» - у кількості 0,025 % , «Квітковий» - у кількості 0,02% в перерахунку на сухі речовини. It is jjustified the introduction of essential oil fragrances of mint on the technological stage putting together to avoid loss of aromatics. Recommended for inclusion in the spreads natural flavors, "Citrus" - in the amount of 0.025%, "Flower" - in the amount of 0.02% based on the dry matter.
Keywords: спред; spread; ароматизація; aromatization; ефірна олії м’яти; mint essential oil; кафедра технології молока і молочних продуктів