Pogorilyy, Taras2016-09-202016-09-202016Pogorilyy, T. Non-stationary sucrose diffusion mass flow calculation for sucrose solution cells from the «larger sugar crystal-larger sugar crystal sucrose solution-less sugar crystal sucrose solution-smaller sugar crystal-massecuite» system cells depending on the boiling sugar massecuite time / Taras Pogorilyy // Ukrainian food journal : internatinal scientific journal. – Кyiv : NUFT, 2016. – Vol. 5, Issue 2. – Р. 350–367.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24066In this paper is proposed one of the following steps to create the sucrose crystallization process mathematical model. To obtain the non-stationary diffusion mass sucrose solutions flow quantities for sucrose cells solved simultaneously system with 7 unsteady heat conduction problems in each separate area with constant and with variable thermophysical coefficients, and three separate unsteady diffusion mass transfer problems for four sucrose solution areas with constant and variable diffusion mass transfer coefficients applied numerical methods (method of controlling volume). В даній роботі запропоновано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу кристалізації сахарози. Для отримання величин нестаціонарних дифузійних масових потоків сахарози для комірок міжкристальних розчинів сахарози розв’язано одночасно систему із 7 нестаціонарних задач теплопровідності для кожної окремої області зі сталими та зі змінними теплофізичними коефіцієнтами, а також три окремих нестаціонарних задачі дифузійного масообміну для чотирьох областей міжкристального розчину сахарози зі сталими та змінними коефіцієнтами дифузійного масообміну чисельними методами (метод контрольного об’єму).enкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннядифузіярозчинкристалутфільsucrosediffusionsolutioncrystalmassecuiteNon-stationary sucrose diffusion mass flow calculation for sucrose solution cells from the «larger sugar crystal-larger sugar crystal sucrose solution-less sugar crystal sucrose solution-smaller sugar crystal-massecuite» system cells depending on the boiling sugar massecuite timeArticle