Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв - Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна (My University, 2010)
В статті розглядається дослідження процесу одержання дифузійного соку при різних видах живильної води та додаванні електромембранно підготовленого водного розчину. Комп`ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Дані параметри технологічного процесу забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування сахарози.

In the article the research process of obtaining juice with various types of feed water and adding elektromembranno prepared aqueous solution. Computer optimization allowed to establish a generalized criterion of purity depends on the concentration of juice EAVR. These parameters provide the minimum process transition netsukriv with beet chips in the diffusion juice during extraction of sucrose.
Keywords: бурякова стружка; beet cossettes; вилучення цукрози; дифузійний сік; мікробіологічне забруднення; електромембранна обробка; extracting sacharose; diffusion juice; microbiological contamination; nourishing water; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу