Фалендиш, Наталія ОлексіївнаБобель (Зінченко), Інна МиколаївнаБлаженко, Марія Сергіївна2024-10-012024-10-012020Фалендиш, Н. О. Технологічні аспекти використання борошна з тефу при виробництві органічного хліба / Н. О. Фалендиш, І. М. Зінченко, М. С. Блаженко // Продовольчі ресурси. – 2020. – № 15. – С. 189–195.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44938В статті досліджено можливість використання органічного борошна з тефу для виробництва органічного хліба з пшеничного сортового борошна. Використання борошна з тефу дає можливість підвищити поживну та харчову цінність хліба за рахунок підвищення кількості білків, ненасичених жирних кислот, мінеральних речовин та вітамінів. Метою досліджень було визначення раціонального дозування борошна з тефу при виробництві органічного хліба із пшеничного сортового борошна та встановлення впливу борошна з тефу на технологічний процес, якість тіста та хлібаThe article outlines analysis of possible use of organic teff flour for the production of organic bread from wheat flour. The use of teff flour provides the possibility to increase the nutritional value of bread through the increase of protein, unsaturated fatty acids, minerals and vitamins level of the product. The purpose of the research is to determine the reasonable dosage of teff flour in course of production of organic bread from wheat flour as well as to determine of the teff flour effect on technologicalukорганічні продуктиборошно з тефуфізіологічно-функціональні інгредієнтихлібorganic productsteff flourphysical functional ingredientsbreadкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівТехнологічні аспекти використання борошна з тефу при виробництві органічного хлібаArticlehttps://orcid.org/0009-0005-0857-9170https://orcid.org/0000-0002-6334-4789