Теоретико-методологічні засади розвитку конкурентного середовища у сфері виробництва продовольчих товарів - Коваленко, Валентина Олексіївна; Князєв, Святослав Ігорович; Дейнеко, Людмила Вікторівна; Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2003)
У монографії досліджуються теоретичні, методологічні та методичні засади формування та розвитку конкурентного середовища, вивчаються методологічні аспекти сутності та оцінки конкурентоспроможності на різних рівнях економічної діяльності, розкриваються методичні підходи до аналізу та оцінки рівня конкурентоспроможності ринків і продукції харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів. Сучасний стан і шляхи формування конкурентного середовища у сфері виробництва продовольчих товарів досліджено на прикладі ринку цукру в Україні. Для наукових працівників, спеціалістів, фахівців державних органів управління економікою. The book examines the theoretical, methodological and methodical bases of formation and development of a competitive environment, we study the methodological aspects of the nature and assessment of competitiveness at different levels of economic activity, revealed methodological approaches to the analysis and evaluation of the markets and food industry and processing of agricultural products. Current status and ways of creating a competitive environment in the production of foodstuffs studied on the example of the sugar market in Ukraine. For scientists, specialists, experts state controls the economy.
Keywords: конкурентні відносини; споживчий попит; конкурентне середовище; продовольчі товари; стратегії конкурентоспроможності підприємств; competitive relations,; consumer demand; competitive environment; food; strategy; enterprise competitiveness; кафедра маркетингу