E-mail як ефективний канал маркетингових комунікацій - Скригун, Наталія Петрівна; Семененко, Катерина Юріївна; Авраменко, Інна Миколаївна (My University, 2016)
У статті розглянуто теоретичні основи е-mail-маркетингу як ефективного інструменту підтримки бізнесу, що сприяє налагодженню тісних зв’язків з існуючими клієнтами та допомагає залучити нових. Наведено його відмінність від спаму. Розглянуто види е-mail-розсилок як основного інструмента е-mail-маркетингу, а також виокремлено критерії, що їх необхідно дотримуватися під час створення повідомлень. Визначено можливі реакції користувачів на розсилки від підприємств різних напрямів діяльності. Узагальнено показники оцінювання ефективності даного каналу маркетингових комунікацій, серед яких виділено конверсію як найбільш вживаний показник.
Keywords: кафедра маркетингу; маркетинг; е-mail-маркетинг; е-mail-розсилка; конверсія; рівень клікабельності; спам; користувачі; інструменти е-mail-маркетингу; е-mail-рассылка; конверсия; уровень кликабельности; пользователи; инструменты e-mail-маркетинга; marketing; e-mail marketing; e-mail distribution; conversion; level of cybercrime; spam; users; e-mail marketing tools