Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва (Патент на винахід № 43009 A) - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна (My University, 2001)
Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва, що передбачає попереднє механічне фільтрування води, пом'якшення її і додаткове оброблення сорбентом шляхом кондиціонування, який відрізняється тим, що як сорбент використовують активне вугілля марки 207 С з площею поверхні сорбції 800-2000 м2/г, активністю за йодом 50-150%, дисперсністю робочої фракції 0,4-2,0 мм. The method of water treatment for alcoholic beverage production, which involves a preliminary mechanical water filtration, softening it and additional treatment by conditioning the sorbent, characterized in that the sorbent using active carbon of 207 C with a surface area of sorption 800-2000 m2/g the activity of iodine at 50-150% dispersion working fraction 0,4-2,0 mm.
Keywords: вода; вугілля; сорбція; фільтрація; очистка; water; carbon; sorption; filtration; purification; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства