Критерії відбору текстів для навчання ознайомлювального читання студентів немовних вузів технологічних спеціальностей - Коломієць, Аліна Анатоліївна (My University, 2015)
На сьогоднішній день одним із завдань, що стоять перед викладачами іноземної мови (ІМ), є формування у студентів текстової компетентності, що включає в себе знання, уміння і навички, які забезпечують текстову діяльність читачів (когнітивну обробку, розуміння й інтерпретацію автентичних професійно- орієнтованих текстів різних структурно-мовленнєвих типів, властивих даному регістру), їх гнучкість, вміння користуватися своїми мовленнєвими та мовними навичками. Today, one of the challenges facing teachers of foreign languages (MI), is to develop the students' textual competence, which includes knowledge, skills, activities that provide text readers (cognitive processing, understanding and interpretation of authentic vocational oriented texts of different structural types of speech inherent in this case), their flexibility, the ability to use their speech and language skills.
Keywords: навчання; немовні вузи; критерії відбору; non-language; education; selection criteria; кафедра іноземних мов професійного спрямування