Стратегії забезпечення інфраструктури ІТ-компаній - Гармаш, Андрій Олегович; Бєлова, Тетяна Геннадіївна (My University, 2021)
Доведено, що ефективна операційна система ІТ-інфраструктури – один з аспектів забезпечування досягнення ІТ-підприємством певного рівня якості. Підкреслено, що головною основою діяльності будь-якої сучасної ІТ-компанії є інфраструктура, яка є стратегічним активом компанії. Правильно організована ІТ-інфраструктура дозволить оптимізувати витрати компанії та збільшити продуктивність використовуваних ІТ-послуг. Названі складові ІТ-інфраструктури, які забезпечують об'єднання та функціонування у мережі Інтернет. Розглянуто етапи розроблення і впровадження інформаційних ресурсів підприємства та систем управління ІТ-інфраструктурою. Доведено, що основою впровадження інформаційного менеджменту компанії є IТ-стратегія. Фoрмування ІT-стратегії базується на баченнi, місії, мeті та стрaтегії підприємства. Розглянуто завдання, які повинні бути вирішені задля створення ефективної стратегії. It is proved that an effective operating system of IT infrastructure is one of the aspects of ensuring that an IT enterprise achieves a certain level of quality. It is emphasized that the main basis of any modern IT company is the infrastructure, which is a strategic asset of the company. Properly organized IT infrastructure will optimize the company's costs and increase the productivity of used IT services. Named the components of the IT infrastructure that provide integration and operation on the Internet. The stages of development and implementation of enterprise information resources and IT infrastructure management systems are considered. It is proved that the basis of the company's information management implementation is IT strategy. The formation of IT strategy is based on the vision, mission, goals and strategy of the enterprise. The tasks that must be solved in order to create an effective strategy are considered.
Keywords: кафедра маркетингу; стратегія; інфраструктура ІТ; IT аудит; дизайн системи управління ІТ; сервісна підтримка; IT консалтинг; strategy IT; infrastructure IT; audit IT; management system design; service support; IT consulting