Костенко, Єлизавета ЄвгеніївнаБутенко, Олена Миколаївна2015-02-242015-02-242015Костенко, Є. Ю. Дослідження комплексоутворюючих властивостей грибних порошків стосовно іонів РВ2+, CD2+ I HG2+ / Є. Ю. Костенко, О. М. Бутенко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 189-195.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19508У статті досліджено здатність грибних порошків біомаси гливи зв 'язувати іони Pb2+, Cef" ', Hg2+. Отримані кількісні характеристики використано для прогнозування комплексоутворюючих властивостей нових ковбасних виробів щодо іонів Pb2+, Cd2+, Hg +. The ability of mushroom powders to link the Pb2+, Cd2+ and Hg2+ ions has been studied. The obtained quantitative features are used for forecasting the complexable characteristics of new sausage products in regard to Pb2+, Cd2+ and Hg2+ ions.otherкомплексоутворюючі властивостіхарчові продуктитоксичні металиcomplexable characteristicfoodstufftoxic metalsкафедра харчової хіміїДослідження комплексоутворюючих властивостей грибних порошків стосовно іонів РВ2+, CD2+ I HG2+Article