Ймовірнісні підходи до формування потоку штучних харчових виробів у лініях пакування - Кохан, Антон Анатолійович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2025)
Аналіз проблеми безперебійного і надійного функціонування потокових ліній пакування штучних харчових виробів показав, що насьогодні відсутня методика визначення раціональних значень кінематичних параметрів руху несучих елементів як подавальних, так і магістрального конвеєрів залежно від кількості подавальних конвеєрів і ритму подачі штучних виробів для забезпечення умов їх незіткнення. Варіанти поєднання подавальних і магістрального конвеєрів характеризуються кількістю і взаємним розташуванням вхідних потоків штучних виробів з вихідним. Дослідження роботоздатності таких систем методами аналізу продуктивності недостатні, тому що найбільш адекватні результати можна одержати при використанні ймовірнісних методів дослідження, які успішно застосовуються для вирішення подібних за класом задач. An analysis of the problem of uninterrupted and reliable operation of packaging lines for packaged food products has shown that there is currently no method for determining the rational values of the kinematic parameters of the movement of the supporting elements of both the feed and main conveyors, depending on the number of feed conveyors and the rhythm of feeding individual products to ensure that they do not collide. The options for combining feed and main conveyors are characterized by the number and mutual arrangement of the input flows of individual products with the output. Research into the performance of such systems using productivity analysis methods is insufficient, since the most adequate results can be obtained using probabilistic research methods, which are successfully applied to solve similar problems.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; ймовірнісні методи дослідження; формування потоку; пакування штучних харчових виробів; flow formation; artificial food products; packaging lines