Фізичні способи активування дріжджів - Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кошова, Валентина Миколаївна (My University, 2003)
Спиртові дріжджі Sacharomyces cerevisae раси В при опроміненні HBЧ хвилями ММД, ультрафіолетовими променями та їх спільною дією здатні підвищувати бродильну та біосинтетичну здатність у попередньо встановлених параметрах. Alcohol yeast Sacharomyces cerevisae race in irradiated HBCH MMD waves, ultraviolet rays, and their combined effect can improve the fermentation and the biosynthetic ability to preset parameters.
Keywords: дріжджі; опромінення; етанол; мелясне сусло; yeast; irradiation; ethanol; molasses wort; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства