Спосіб дезінфекції при зберіганні коренеплодів цукрових буряків у кагатах (Патент на корисну модель 61560 UA) - Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович; Касян, Ірина Миколаївна (My University, 2011)
Спосіб дезінфекції при зберіганні коренеплодів цукрових буряків у кагатах, що включає відділення домішок від коренеплодів, складування коренеплодів у кагати, обробку дезінфектантом, який відрізняється тим, що як дезінфектант застосовують розчин, що містить гідроксид кальцію у кількості 0,01...0,02 % СаО та натрієву сіль. полігексаметиленгуанідину гідрохлориду у кількості 0,02...0,03 %. A method of disinfecting storing sugar beet in clamps, which comprises separation of impurities from the roots, storage roots in clamps processing disinfectant, characterized in that the disinfectant used as a solution containing calcium hydroxide in an amount of 0.01 ... 0.02 % and the sodium salt thereof. polyhexamethylene guanidine hydrochloride in an amount of 0.02 ... 0.03 %.
Keywords: цукрові буряки; кагатна гниль; мікробіологічні процеси; кагати; дезінфектант; sugar beets; rot of cagat; microbiological processes; storage; mean of disinfection; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води