Оптимізація робочих режимів запірно-регулювальної мережі продуктопроводу на базі позиційних приводів - Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Бутик, Тарас Васильович (My University, 2024)
Одним із критичних аспектів ефективної експлуатації підприємств цукрової галузі є раціональна організація технологічних комунікацій. Зокрема, правильний вибір та конфігурація запірно-регулювальної мережі на основі запірно-регулювальних пристроїв (ЗРП). Актуальними задачами автоматизації харчових підприємств є обгрунтування впливу ЗРП на енергоефективність процесів та загальну продуктивність виробництва. Сучасні ЗРП, оснащені позиційними електропневматичними системами керування, дозволяють досягти високої точності регулювання та гнучкості управління технологічними процесами. Проте, для досягнення оптимальних робочих режимів необхідно розробляти та впроваджувати ефективні методи їхньої оптимізації.

One of the critical aspects of efficient operation of sugar industry enterprises is the rational organization of technological communications. In particular, the correct selection and configuration of a shut-off and control network based on shut-off and control devices (S&D). The actual task of automating food enterprises is to justify the impact of the VSD on the energy efficiency of processes and overall production productivity. Modern automatic control devices, equipped with positioning electropneumatic control systems, allow achieving high control accuracy and flexibility in process control. However, in order to achieve optimal operating conditions, it is necessary to develop and implement effective methods for their optimization.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; оптимизація; запірно-регулювальна мережа; продуктопровід; позиційні приводи; optimization; shut-off and control network; product pipeline; positioning drives