Діагностування ресурсу підшипників кочення відцентрового насоса - Бойко, Юрій Іванович (My University, 2025)
Розглянуто актуальну проблему прогнозування залишкового ресурсу та оцінки критичності технічного стану підшипників кочення відцентрових насосів, що використовують у харчовій промисловості. Проаналізовано різні методи неруйнівного контролю та обґрунтовано ефективність ультразвукового методу вібродіагностики із застосуванням сучасних комп'ютерних програм для автоматичного виявлення дефектів на початковій стадії.
Keywords: підшипники кочення; насос відцентровий; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв