Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаНосенко, Володимир ЄрофійовичНосенко, Тамара ТихонівнаГуцало, Інна Володимирівна2014-10-242014-10-242014Про нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировини / С. І. Літвинчук, В. Є. Носенко, Т. Т. Носенко, І. В. Гуцало / Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 108.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17668Метод БІЧ-спектроскопії використовується у багатьох галузях науки та техніки. Інфрачервоні спектри дають досить повну характеристику речовин. За числом і положенням піків в спектрах відбивання (або поглинання) можна судити про природу речовини, а за інтенсивністю смуг - про її кількість. NIR spectroscopy method used in many fields of science and technology. Infrared spectra give a fairly complete description of substances. According to the number and position of peaks in the spectra of reflection (or absorption) can judge the nature of the substance and the intensity of bands - its quantity.otherінфрачервоні спектривизначення вологостіБІЧ-спектроскопіяdetermination of moistureNIR spectroscopyIR spectraкафедра фізики та професійної безпекикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівПро нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировиниOther