Про нові можливості використання методу БІЧ-спектроскопії для аналізу харчових продуктів та вихідної сировини - Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Гуцало, Інна Володимирівна (My University, 2014)
Метод БІЧ-спектроскопії використовується у багатьох галузях науки та техніки. Інфрачервоні спектри дають досить повну характеристику речовин. За числом і положенням піків в спектрах відбивання (або поглинання) можна судити про природу речовини, а за інтенсивністю смуг - про її кількість. NIR spectroscopy method used in many fields of science and technology. Infrared spectra give a fairly complete description of substances. According to the number and position of peaks in the spectra of reflection (or absorption) can judge the nature of the substance and the intensity of bands - its quantity.
Keywords: інфрачервоні спектри; спектроскопія; spectroscopy; IR spectra; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів