Особливості формування фінансової та інвестиційної стратегії підприємства - Михайленко, Ольга Валеріївна (My University, 2021)
У сучасних ринкових умовах діяльності підприємств дедалі актуальнішим стає стратегічне спрямування шляхів його розвитку та забезпечення економічного зростання у довгостроковій перспективі. Актуальність розроблення фінансової стратегії підприємства зумовлена тим, що фінансові ресурси є джерелом формування інших видів ресурсів (матеріальних, трудових, інвестиційних тощо), що може лімітувати масштаби діяльності підприємства. Дослідження теоретичних та методичних аспектів інвестиційної стратегії свідчать, що впровадження її реалізації на практиці призводить до підвищення ефективності і сприяє розвитку підприємства. Обґрунтована фінансова стратегія є основою ефективної фінансової діяльності підприємства та важливим чинником забезпечення його конкурентоспроможності у перспективі. Фінансова стратегія повинна мінімізувати наслідки появи можливих ризиків і сприяти забезпеченню фінансової стійкості та платоспроможності підприємства. In today's market conditions, the strategic direction of the ways of its development and ensuring economic growth in the long term is becoming more and more urgent. The urgency of developing a company's financial strategy is determined by the fact that financial resources are a source of formation of other types of resources (material, labor, investment, etc.), which can limit the scope of the company's activities. Studies of the theoretical and methodological aspects of the investment strategy show that the implementation of its implementation in practice leads to increased efficiency and contributes to the development of the enterprise. A well-founded financial strategy is the basis of an enterprise's effective financial activity and an important factor in ensuring its competitiveness in the future. The financial strategy should minimize the consequences of possible risks and contribute to ensuring the financial stability and solvency of the enterprise.
Keywords: фінансова стратегія; інвестиційна стратегія; фінансові ресурси; стратегічне управління; розвиток підприємства; financial strategy; investment strategy; financial resources; strategic management; enterprise development; кафедра обліку і аудиту