Strashynskyi, IgorPasichnyi, VasylOmelchenok, Igor2021-03-222021-03-222020Strashynskyi, I. Сharacteristics of polyamide covers for sausage production / I. Strashynskyi, V. Pasichnyi, I. Omelchenok // Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі : програма та тези матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 24 листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 66.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32944The use of artificial materials as packaging provides ample opportunity to increase sausage production volumes but sets several additional requirements for the casings: invariability of diameter along the entire length; high elasticity; moisture resistance; ease of preparation for filling with minced meat; the possibility of automating the process of forming a product; the ability to preserve the markings applied. The casings are classified into several distinctive features. The most common division is by type of material. There are two large groups: natural (from the gastrointestinal tract of pets) and artificially created, which are divided into: casings made of natural raw materials (collagen, cellulose, fibrous) and synthetic (polymer films). Використання штучних матеріалів в якості упаковки надає широкі можливості для збільшення обсягів виробництва ковбасних виробів, але встановлює кілька додаткових вимог до оболонок: незмінність діаметра по всій довжині; висока еластичність; вологостійкість; простота підготовки до наповнення фаршем; можливість автоматизації процесу формування виробу; можливість збереження нанесеного маркування. Плівки класифікуються за кількома відмінними ознаками. Найпоширеніший поділ - за типом матеріалу. Існує дві великі групи: природні (із шлунково-кишкового тракту домашніх тварин) та штучно створені, які поділяються на: оболонки з натуральної сировини (колаген, целюлоза, волокнисті) та синтетичні (полімерні плівки).ensausage casingspolyamidesausageковбасні оболонкиполіамідковбасакафедра технології м’яса і м’ясних продуктівCharacteristics of polyamide covers for sausage productionThesis