Фалько, Олександр Леонідович2014-09-262014-09-262014Фалько, О. Л. Наукове обґрунтування процесу фракціонування рослинної сировини : автореф. дис. ... канд. тех. наук : спец. 05.18.05 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичнихвиробництв» / Фалько Олександр Леонідович ; НУХТ. – К., 2014. – 48 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16952Дисертація присвячена вирішенню актуальних проблем підвищення технологічної ефективності, продуктивності, технічного рівня й енергозбереженню при процесах фракціонування рослинної сипучої сировини. У роботі викладене сучасне бачення теоретичних основ сепарації й калібрування в переробної харчовій галузі. На підставі створення нових теорій руху сипкої харчової сировини по робочих органах фракціонуючих машин, отримані математичні закономірності, що дозволяють інтенсифікувати процеси фракціонування за рахунок незначних змін існуючих конструкцій або введення в конструкцію нових елементів. Зміна режимів вібраційного впливу на більшості розглянутих конструкцій сепараторів і калібрувальних машин дає позитивні результати, що поліпшують технічні характеристики обладнання. The dissertation is devoted the solution of actual problems of raise of technological efficiency, productivity, a technological level and power savings at processes of fractionation of vegetative granular raw materials. Modern vision of theoretical bases of separation and gauging in working overtime food branch is inprocess stated. On the basis of creation of new theories of traffic of granular food raw materials on tools of fractionating cars, mathematical regularity allowing is gained to intensify processes of fractionation at the expense of minor alterations of existing designs or introduction in a design of new elements. Change of regimes of vibrating affecting on the majority of the observed designs of separators and gauging machines yields the positive results improving technical datas of the equipment.мала конусністьвіялоподібне розташуваннярозмірний класобмежуюча поверхнявібропереміщеннярежим «з обваленням»механічна міцність плодавібровідцентрове переміщенняsmall conicitydimensional classbounding surfacevibrating movingfanlike arrangementregime «with a collapse»mechanical strength of a fruitvibrating centrifugal movingмалая конусностьНаукові основи процесу фракціонування рослинної сировини