Десик, Микола Григорович2014-11-032014-11-032012Десик, М. Г. Удосконалення процесів випікання та сушіння сухариків / М. Г. Десик // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 78 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2012 р. – К.: НУХТ, 2012. – Ч. 2. – С. 8-9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17899Впровадження суміщеного процесу випікання-сушіння призводить до значного спрощення машино-апаратурної схеми виробництва, з якої виключаються: піч для сушіння скибок, кулер для витримки сухарних плит, обладнання для пересаджування заготовок. Має місце зниження енерговитрат за рахунок економії тепла, що витрачається на повторне нагрівання скибок. The introduction of the combined process of baking-drying leads to a significant simplification of machine-instrumental production scheme from which excluded: oven to dry the slices, the cooler for aging rusks plates, equipment for transfer of workpieces. There is a reduction in energy savings heat expended in reheating slices.тривалість процесувипіканнясушіннясухарні виробиduration of the processbakingdryingrusksкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвУдосконалення процесів випікання та сушіння сухариків