Імунобіотехнологія – досягнення та перспективи - Співак, Микола Якович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Карпов, Олександр Вікторович (My University, 2002)
Проведений аналітичний огляд сучасних досягнень імунобіотехнології. Імунобіотехнологія – складова части медичної біотехнології, головною її метою є цілеспрямований синтез нових біологічно активних препаратів і фармацевтичних продуктів (моноклональні антитіла, вакцини, сироватки, пробіотики, цитокіни тощо). Проаналізовані подальші шляхи і перспективи розвитку сучасної імунобіотехнології. The analytical review of modern achievements of immunobiotechnology has been done. Immunobiotechnology is a compound part of modern biotechnology the main goal of which is a single-minding synthesis of new biological active preparation and pharmaceutical products (monoclonal antibodies, vaccines, sera, probiotics, cytokines, est.). The further ways and prospects of modern immunobiotechnology development have been analyzed.
Keywords: імунобіотехнологія; біотехнологія медична; моноклональні антитіла; immunobiotechnology; medical biotechnology; monoclonal antibodies; кафедра біотехнології і мікробіології