Стрес та альтернативні стратегії його послаблення - Божок, Наталія Олексіївна (My University, 2011)
У статті аналізується феномен стресу, представлена його класифікація. Розкрито негативні та позитивні аспекти стресу та описана поведінкова реакція людей у напружених ситуаціях. Особлива увага акцентована на альтернативні стратегії послаблення нервового напруження.

In the article it has been analyzed the phenomenon of stress and its classification. It has been discovered the negative and positive aspects of stress and it has been described the behavioural reactions of people in difficult situations. The main attention is focused on alternative strategies of reduction of psychological tension.
Keywords: стрес; stress; стресор; адаптація; дистрес; еустрес; stressor; adaptation; distress; positive stress; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації