Мeргелева гряда або Луганський стоунхендж - Береговий, Сергій Ігорович; Колодюк, Світлана Андріївна (My University, 2017)
У роботі досліджено особливості будови пам’ятки (кам’яна загорожа). За попередніми дослідженнями археологи встановили належність “Мeргелевої гряди” до періоду пізнього неоліту (бронза). In this work the structural features of the monument (stone fence). According to preliminary investigations, archaeologists have established affiliation "Merhelevoyi ridge" to the period of Late Neolithic (bronze).
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; пам’ятки архітектури; неоліт; кам’яна загорожа; architectural monuments; neolith; stone fence