Омеляненко, КостянтинГрінінг, Катерина РобертівнаГубеня, Олексій Олександрович2023-04-042023-04-042022Омеляненко, K. А. Тенденції розвитку обладнання для надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси / K. А. Омеляненко, К. Р Грінінг, О. О. Губеня // Trends in LEAN food production and packaging: Proceedings of the 11th International Specialized Scientific and Practical Conference, October 25, 2022. – Kyiv, National University of Food Technologies, 2022. – Pp. 38–42https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39756Бісерні млини застосовується для над тонкого подрібнення продукту, зокрема, компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси, фарбувальних речовин, деяких продуктів у харчовій галузі. Сучасні конструкції бісерних млинів оптимізуються для досягнення повного подрібнення з використанням найменшої кількості енергії. Все це обумовлено специфічною конструкцією таких млинів, та розміщенням їх робочих органів які перемішують продукт для подрібнення. Конструктивні особливості робочих органів мають унеможливити утворення застійних зон в середині робочої камери. Метою даного огляду є визначення переваг та недоліків сучасних конструкцій бісерних млинів та формулювання завдань на подальші експериментальні та аналітичні дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси.подрібненнямлинбісернадтонкийgrindingmillbeadsultra-fineкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвТенденції розвитку обладнання для надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомасиArticle