Вплив несинхронного включення на пошкоджуваність валопроводів турбоагрегатів - Башта, Дмитро Анатолійович; Бовсуновський, Анатолій Петрович; Штефан, Євгеній Васильович; Куєвда, Валерій Петрович (My University, 2012)
В даній роботі проводиться визначення амплітудних величин електро-магнітного реактивного моменту (Мр), зумовленого розбалансуванням між вектором напруги електромережі і вектором електрорушійної сили турбогенератора в момент його підключення до мережі, а також оцінка втомного пошкодження матеріалу валопровода турбіни в результаті дії реактивного крутного моменту, що виникає при несинхронному підключенні генератора до мережі.
Keywords: валопровід; shafting; турбоагрегат; turbo unit; парова турбіна; steam turbine; розрахункова модель; calculation model; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв