Організація ефективного інформаційного забезпечення підприємства в системі економічної безпеки - Іванюта, Тетяна Миколаївна (My University, 2013)
Одним з головних елементів системи економічної безпеки безумовно є інформаційне забезпечення. В залежності від впливу різних факторів доцільно впроваджувати на підприємствах централізований, децентралізований або змішаний тип систем економічної безпеки. Розвідку (отримання необхідної інформації) на підприємстві при будь якій системі економічної безпеки можна здійснювати двома способами: активним та пасивним. Для визначення, який саме спосіб отримання інформації найбільше доречно розвивати на конкретному підприємстві, доцільним буде використати бальну оцінку впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.

One of the main elements of economic security is certainly information provision. Depending on the impact of various factors should be implemented in enterprises centralized, decentralized, or mixed type of economic security. Intelligence (the necessary information) in the company in which any system of economic security can be performed in two ways: active and passive. To determine which method is most appropriate information to develop a specific company, it is advisable to use the scoring to external and internal factors.
Keywords: інформаційне забезпечення підприємства; економічна безпека підприємства; система безпеки; information for enterprise; economic security of enterprise; system of safety; кафедра економіки і права