Очищення стічних вод молокопереробних підприємств мембранними методами - Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2014)
Застосування мембранних процесів, зокрема зворотного осмосу, для очищення стічних вод дозволяє повернути у виробництво такі цінні компоненти, як білки та лактозу, що дає можливість отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення, та зменшити витрату води заводом шляхом повторного використання пермеату. Application of membrane processes, including reverse osmosis, sewage treatment can return to production are valuable components such as proteins and lactose, which allows more amount of food or feed, food-, and reduce water consumption by recycling plant permeate.
Keywords: молокопереробні підприємства; мембранні методи; очищення стічних вод; dairy plants; membrane methods; wastewater treatment; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування