Сучасні способи розведення чистої культури пивоварних дріжджів - Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Романова, Зоряна Миколаївна; Бабич, Ірина Михайлівна (My University, 2012)
Проаналізовано сучасні способи розведення чистої культури пивоварних дріжджів починаючи від лабораторної стадії та визначено фактори, які впливають на інтенсифікацію цього процесу. Наведені приклади сучасних способів пропагації дріжджів на підприємствах галузі, які дозволяють отримати високу концентрацію клітин, що знаходяться в інтенсивній фазі розмноження, знизити ризик зараження чистої культури дріжджів, збільшити продуктивність підприємства в цілому. The modern methods of reproduction of brewing yeasts are analysed since the laboratory stage. Reasons of insufficient accumulation of biological mass of yeasts are described at the use of traditional anaerobic technologyof their receipt. Factors which influence on intensification of process of breeding of clean culture of brewing yeasts are certain. Examples of modern methods of fermentation of yeasts are made on the enterprises of industry, which allow to get the high concentration of cages which are in the intensive phase of reproduction, reduce the risk of infection of clean culture of yeasts, increase the productivity of enterprise on the whole.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; чиста культура дріжджів; сусло; пропагатор; fermenter; clean culture of yeasts; wort