Шаповаленко, Олег ІвановичСупрун-Крестова, Олена ЮріївнаФурманова, Юлія ПетрівнаБіла, Ю. М.2012-12-192012-12-192010Шаповаленко, О. І. Вплив НВЧ енергії на фізико-технологічні властивості зерна гречки / О. І. Шаповаленко, О. Ю. Супрун-Крестова, Ю. П. Фурманова, Ю. М. Біла // Хранение и переработка зерна. - 2010. - № 5(131). – С. 48-49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4643Після оброблення гречки полями надвисокої частоти, отримано новий продукт – «легкі» зерна гречки. В процесі оброблення зерна гречки у полі НВЧ енергії в продукті відбуваються зміни фізико-технологічних і органолептичних властивостей. Покращується якість готового продукту, який має приємний запах і смак, об’ємну пористу структуру. Виробництво «легких» зерен гречки дозволить значно розширити асортимент функціональних зернових продуктів без великих капітальних витрат. After treatment of buckwheat by the fields of ultrahigh-frequency, a new product – «easy» grains of buckwheat is got. In the process of treatment of grain of buckwheat in the field of SHF-energy in a product there are changes technological properties. Quality of the prepared product, which has a pleasant smell and taste, by volume porous structure, gets better. The production of «easy» grains of buckwheat will allow znach- no to extend the assortment of functional corn products without large capital charges.otherНВЧ-енергіявнутрішній тиск«легкі» зернадеструкція крохмальних зеренSHF-energyintrinsic pressure«easy» grainsdestruction of the starched grainsкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїВплив НВЧ енергії на фізико – технологічні властивості зерна гречкиArticle