Вєрченко, Лідія МихайлівнаХомічак, Любомир МихайловичКос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаСлива, Юлія ВолодимирівнаМаринін, Андрій ІвановичЦихоцька, H. H.2012-02-202012-02-202005Вєрченко, Л. М. Вплив кристалічної структури вапняку на дисперсність вапняного молока / Л. М. Вєрченко, Л. М. Хомічак, Т. С. Гусарук, Ю. В. Слива, А. І. Мариинін, Н. Н. Цихоцька // Цукор України. - 2005. - № 1-2(40). - С. 31-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/285Національний університет харчових технологій, Проблемна науково-дослідна лабораторія, 01601, Україна, м. Київ-33, вул. Володимирська, 68. Тел./факс: +3(8044) 289-72-13, e-mail: nuftnano@ukr.netПроведені досліди показали, що підбором вапняків з відповідною кристалічною будовою можна підвищити активність вапна в вапняному молоці та його здатність до переходу у розчин, збільшити ефект очищення дифузійного соку і зменшити витрати вапна. These experiments showed that the selection of limestone with a corresponding crystal structure can increase the activity of lime in the lime milk and its ability to transition into the solution, to increase the cleaning effect of the diffusion juice and reduce the cost of lime.uk-UKlimestonelime milkdispersioncalcium carbonatediffusion juiceвапняквапняне молокодисперсністькарбонат кальціюдифузійний сіккафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології оздоровчих продуктівВплив кристалічної структури вапняку на дисперсність вапняного молокаArticle