Семенова, Анастасія БорисівнаПриходько, Юлія СергіївнаДробот, Віра Іванівна2017-01-172017-01-172015Семенова, А. Б. Проблеми та перспективи виготовлення безглютенових хлібобулочних виробів в Україні / А. Б. Семенова, Ю. С. Приходько, В. І. Дробот // Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи : ІІІ Міжнародна науково-практична конференція, 4 листопада 2015 р.: зб. наук. праць за матеріалами конф. – Інститут продовольчих ресурсів НААН України. – К. : ННЦ ІАЕ, 2015. – С. 89-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24722В тезах наведено короткий огляд проблем харчування вразливих/чутливих груп населення, зокрема осіб з непереносимістю глютену. Висвітлено світові тенденції розвитку ринку спеціалізованих безглютенових продуктів. Обґрунтовано необхідність виготовлення безглютенових виробів вітчизняного виробництва. Abstracts provide an overview of food problems of vulnerable / sensitive population groups, including people with gluten intolerance. Global marketing trends of specific gluten-free products are discussed. The necessity of manufacturing gluten-free products of Ukrainian origin is also substantiated.uk-UKтипи глютензалежних захворюваньвимоги до безглютенової продукціїринок безглютенових продуктівсвітовий досвідбезглютенові хлібобулочні виробиgluten-free breadgluten-related disordersrequirements for gluten-free productsmarket of gluten-free productsworld experienceкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПроблеми та перспективи виготовлення безглютенових хлібобулочних виробів в УкраїніThesis