Ліпєц, Антон АдамовичГусятинська, Наталія АльфредівнаГусятинський, Микола ВолодимировичТетеріна, Світлана Миколаївна2014-02-122014-02-122004Деклараційний патент на винахід 63440 UA, МПК C13D 1/00 Спосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки / Ліпєц А.А., Гусятинська Н.А., Гусятинський М.В., Коровко С.М.; заявник Національний університет харчових технологій Національної академії наук України. — № 2003043527; заявл. 18.04.2003; опубл. 15.01.2004, Бюл. № 1, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12653Спосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки, який включає відокремлення важких та легких домішок, миття буряків, різання, екстрагування, відділення від дифузійного соку мезги, промивання мезги водою та виведення мезги до сирого жому, який відрізняється тим, що промивання мезги проводять водою, яка містить сульфат алюмінію в кількості 0,06-0,08% до маси води. Method of extracting of sucrose from the beet shaving, which includes separating of heavy and easy admixtures, washing of beets, cutting, extracting, separation, from diffusive juice of pulp, washing and leadingout of vegetable pulp water to the raw bagasse, which differs, that washings of pulp,water contains the sulfate of aluminium in an amount 0,06-0,08% to mass of water.uk-UKсульфат алюмініюaluminum sulphateекстрагуванняextractionкоагулянтcoagulantвисокомолекулярні сполукиmacromolecular compoundsпектинові речовиниpectinцукрозаsucroseбурякоцукрове виробництвоsugar beet productionкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водиСпосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки (Деклараційний патент на винахід № 63440)Other