Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаВоропай, Каріна Анатоліївна2024-06-142024-06-142024Бажай-Жежерун, С. Харчові волокна нетрадиційних видів зернової сировини / С. Бажай-Жежерун, К. Воропай // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43483Обєктами досліджень були зернові культури: насіння кіноа, амарант, зерно тритикале, сорго, чумиза, теф, пальчасте просо, Нами досліджено загальний вміст харчових волокон у зазначених культурах, а також вміст окремих компонентів комплексу полісахаридів: клітковини та пектинових речовин. Найвищим вмістом харчових волокон характризується зерно тефу – 10,5 %The objects of research were grain crops: quinoa, amaranth, triticale, sorghum, chumiza, teff, finger millet. We investigated the total content of dietary fiber in these crops, as well as the content of individual components of the polysaccharide complex: fiber and pectin substances. The teff grain is characterized by the highest content of dietary fibers - 10.5%ukнасіння кіноаquinoa seeds,амарантзерно тритикалесоргочумизатефпальчасте просохарчові волокнакафедра технології оздоровчих продуктівamaranthtriticale grainsorghumchumizatefffinger milletdietary fibersХарчові волокна нетрадиційних видів зернової сировиниThesishttps://orcid.org/0000-0002-5382-4842