Про автоматизацію розрахунку якості та вартості партії картоплі, що приймається - Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2001)
Задача автоматичного визначення показників якості партії картоплі за параметрами, одержуваними, наприклад, в процесі обробки на лінії обробки проб (ЛОП) може бути вирішеною за допомогою інформаційно- обчислювального комплекса (ЮК) і включає в себе визначення якості картоплі; відхилень показників якості від регламентованих значень; знижок-надбавок до розрахункової ціни з врахуванням якості; друк сертифіката для розрахунку з постачальником. Поставлені задачі включають розв'язок ряду лінійних рівнянь, що враховують згадані параметри обробки проби та масу партії картоплі. Problem automatically determine the quality of the party potatoes parameters , obtained , for example, in the treatment of potato processing line samples may be solved through information and computing complex and involves determining the actual quality of potato deviations quality of regulated values, discounts, allowances the estimated price considering the quality of printing certificates for payments to suppliers . The problem involves the solution of a number of linear equations that take into account the mentioned quality parameters , mass party potatoes and price.
Keywords: картопля як сировина; показники якості; регламентовані значення; надбавки-знижки до ціни; лінія оброблення проб; інформаційно-обчислювальний комплекс; сертифікат; potato as raw material; quality; regulated value; allowances; line processing of samples; discounts to the price; information and computer system; certificate; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка