Дудко, Сергій ДмитровичАляб’єва, Вікторія Вікторівна2018-12-222018-12-222007Дудко, С. Д. Післядипломна освіта працівників харчової та переробної промисловості в умовах наближення вступу України до СОТ / С. Д. Дудко, В. В. Аляб’єва // Післядипломна освіта в Україні. – 2007. – № 2. – С. 30-32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28651Зроблений аналіз чинників, які обумовлюють вразливість вітчизняних підприємств в умовах відкритого ринку харчових товарів. Основна увага приділена кадровому потенціалу підприємств, а саме рівню компетентності працівників у питаннях, зокрема, менеджменту безпеки харчових продуктів. Звернена увага на необхідності формування іншого, ніж звичне, бачення мети і, відповідно, змісту післядипломної освіти. На відміну від усталеної практики, за якої головна увага приділяється збільшенню обсягів знань і умінь за фахом працівника, пропонується застосовувати підхід на основі компетентності при розв’язуванні виробничих задач. An analysis of the factors that determine the vulnerability of domestic enterprises in terms of open markets for food products was made. The main attention is paid to the human potential of enterprises including the level of competence of workers, in particular, the management of food safety. Authors proposed a new, more than usual, vision of the education purpose and content of post-diploma education. Unlike the established practices, in which the main emphasis is placed on increasing the volume of knowledge and skills for the employee, it is proposed to apply a competency-based approach when starting production tasks.uk-UKпіслядипломна освітахарчова промисловістьбезпечність харчових продуктівкомпетентність працівниківpostgraduate educationfood processing industryfood safetycompetences of personnelПіслядипломна освіта працівників харчової та переробної промисловості в умовах наближення вступу України до СОТArticle