Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 65299) - Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2004)
Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з часнику з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 років. The invention relates to food industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of garlic with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.
Keywords: пророщені зерна пшениці; солод; оздоровчі продукти; екстракт часнику; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; sprouted wheat grains; malt; health improving foodstuffs; extract of garlic; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів