Українець, Анатолій ІвановичКовбаса, Володимир МиколайовичФедоренченко, Лідія ОлексіївнаБажай-Жежерун, Світлана АндріївнаРомановська, Тетяна Іванівна2013-11-152013-11-152004Патент 65299 А UA, МПК 7 С12С1/18. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів / Українець А. І., Ковбаса В. М., Федоренченко Л. О., Бажай С. А., Романовська Т. І.; заявник і власник патенту Укр. держ. ун-т. харч. техн. – № 2003076215; заявл. 04.07.03 ; опубл. 15.03.04, Бюл. № 3, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11340Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з часнику з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 років. The invention relates to food industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of garlic with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.uk-UKпророщені зерна пшеницісолодоздоровчі продуктиекстракт часникукафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівsprouted wheat grainsmalthealth improving foodstuffsextract of garlicкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівСпосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 65299)Other