Стартапи з України: інновації для всього світу - Любачевська, Надія Сергіївна; Басюк, Дарія Іванівна (My University, 2014)
Українці все частіше виходять на глобальний ринок інноваційних технологій із успішними проектами. На початку жовтня 2012 року в ІТ-середовищі активно обговорювали продаж українського стартапу Viewdle американській компанії Motorola Mobility, яка є власністю корпорації Google. Суму продажу не розголошують, але, за оцінками агенції Bloomberg, вона могла сягнути 45 мільйонів доларів. Експерти називають цю подію першим класичним «екзитом» глобального українського стартапу. Водночас вони відзначають і специфічну тенденцію: потенційно успішні ІТ-проекти хоч і створюють в Україні, але подальший розвиток та інвестиції відбуваються у США. Ukrainians are increasingly facing the global market with innovative technologies successful projects. In early October 2012 in the IT environment actively discussed the sale of Ukrainian startup Viewdle US company Motorola Mobility, which is owned by Google. The amount of the sale is disclosed, but, according to agency Bloomberg, it could reach 45 million dollars. Experts call this event the first classic "Exit" global Ukrainian startup. However, they point out and specific trends: potentially successful IT projects and even create in Ukraine, but further development and investments held in the United States.
Keywords: глобальний ринок; проекти; стартапи; global market; projects; start-ups; кафедра туристичного та готельного бізнесу