Дорохович, Антонелла МиколаївнаМурзін, Андрій ВадимовичКлепіков, І. В.2015-05-122015-05-122014Дорохович, А. Н. Тиксотропія кондитерських агарових гелів / А. М. Дорохович, А. В. Мурзін, І. Л. Клепіков // Хлебный и кондитерский бизнес. – 2014. – № 6 (19). – С. 34-37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20285Стаття присвячена дослідженню тиксотропних властивостей агарових гелів і впливу на них сахарози. Приведено розрахунок кінетики процесів руйнування і відновлення структури агарових гелів з вмістом сахарози та доведено можливість їх використання у виробництві різних кондитерских гелів. This article is devoted to the research of the thixotropic properties of agar gel and the effect of sucrose on them. Show a calculation of the kinetics of process degradation and recovery of the structure of agar gel with sucrose and proved the possibility of their used in the production of many forms of confectionery gel structure.uk-UKгельагарсахарозатиксотропні властивостів’язкістькафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїgelagarsucrosethixotropic propertiesviscosityТиксотропія кондитерських агарових гелівArticle