Розроблення технологічних режимів і визначення оптимальних параметрів приготування зерна із тритікале - Бойко, Марина Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович (My University, 2012)
Метою роботи було отримання екстракту із зерна тритікале, що забезпечить його використання у виробництві пива. Для досягнення поставленої мети визначали оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментних препаратів. Підготовка (оброблення) зерна тритікале до подрібнення включає такі стадії як очищення від домішок, додаткову обробку поверхні та гідротермічну обробку . Відомо, що підвищення дисперсності зерна (більш тонке подрібнення) дозволяє підвищити швидкість процесу гідролізу крохмалю. У зв’язку з цим у виробництві етанолу використовують методи сухого та мокрого подрібнення зерна з використанням, відповідно механоактивації та кавітації. амінокислотного складу в процесі обсмажування. The aim of the work was to obtain an extract from grain triticale to ensure its use in the production of beer. To achieve this goal determine the optimal degree of grain refinement, duty of water, the dose of enzymes. Preparation of to grind grain triticale includes such stages as the removal of impurities, additional surface treatment and hydrothermal treatment. It is known that increased dispersion of grain (more fine grinding) can increase the speed of the process of hydrolysis of starch. In this regard, the production of ethanol using the methods of dry and wet grinding grain using under mechanical activation and cavitation.
Keywords: екстракт; extract; тритікале; патока; гідромодуль; гідролізу крохмалю; triticale; corn; duty of water; hydrolysis of starch; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів