Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем - Парняков, Олексій Сергійович; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2011)
Дослідили механізм сорбції кверцетину пористим крохмалем і встановили, що даний вітамін утримується крохмалем через утворення хімічних зв’язків за типом хемосорбції. Проведені дослідження довели можливість утворення розчинних вітамінних комплексів на основі кріотекстуратів крохмалю.

Investigated the mechanism of sorption of quercetin porous starch and found that this vitamin contained starch through formation of chemical bonds by type of chemisorption. Studies have shown the possibility of formation of soluble vitamin complexes based krioteksturativ starch.
Keywords: кріотекстурат крохмалю; krioteksturat starch microcapsules; мікрокапсули; флавоноїди; сорбція; flavonoids; кафедра технології цукру і підготовки води