Аналітичне моделювання динаміки температурного режиму камери хлібопекарської печі як багатовимірного об’єкта керування - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М. (My University, 2013)
Укр. Аналітичне конструювання оптимального регулювання вимагає наявності аналітичної моделі об’єкта керування. Синтез та аналіз математичної моделі об’єкта керування є основою для застосування оптимізаційних методів. Синтез оптимального керування здійснюється на основі математичної моделі об’єкта керування, яку розглянуто в статті. Англ. Analytical design of optimal control requires an analytical model of the control object. Synthesis and analysis of a mathematical model of the control object is the basis for the application of optimization techniques. Synthesis of optimal control is based on a mathematical model of the controlled object, which is referenced in the article.
Keywords: математична модель; mathematical model; багатовимірний об’єкт керування; хлібопекарська піч; пекарна камера; температурний режим; динамічний режим; multidimensional object management; baking chamber; temperature control; dinamic mode; material balance; baking oven; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка