Галенко, Олег ОлександровичЛипка, Христина ІванівнаДеркач, Анна Миколаївна2017-07-122017-07-122017Галенко, О. О. Збагачення м’ясних напівфабрикатів біологічно-активними речовинами рослинного походження / О. О. Галенко, Х. І. Липка, А. М. Деркач // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5–6 квітня 2017 р. – К .: НУХТ, 2017. – Ч.1. – С. 301https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25760Додавання гірчиці сухої дозволило збільшити термін зберігання готової продукціїі на 50%. Також гірчиця збагачена мінеральними речовинами (кальцій, мідь, марганець, селен, залізо, цинк), фітогормонами, антиоксидантами, містить флавоноїди і вітаміни. Використання ж м’яса птиці дозволило збагатити продукт білком та збалансувати амінокислотний склад. Таким чином було отримано продукт збалансований за амінокислотним складом з подовженим гарантійним терміном зберігання готового продукту. Add dry mustard allowed to increase shelf life finished produktsiyii 50%. Mustard also rich in minerals (Calcium, copper, manganese, selenium, iron, zinc), phytohormones, antioxidants, contains flavonoids and vitamins. The use of poultry allowed to enrich product protein amino acid composition and balance. Thus was obtained product balanced in amino acid composition with extended warranty shelf life of the finished product.uk-UKкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівхарчуванняраціонпоживні речовиниfoodrationnutrientsМ’ясопродукти підвищеної біологічної цінностіThesis