Ідентифікація електротехнічних об’єктів керування - Островерхов, Микола Якович; Сільвестров, Антон Миколайович; Кривобока, Галина Іванівна (My University, 2020)
Навчальний посібник призначено для вивчення та використання в лабораторних роботах студентами, науковими працівниками – в роботі по дослідженню реальних об’єктів керування в різних областях науки і техніки. Для високоякісного керування реальними об’єктами необхідно побудувати математичну модель причинно – наслідкових зв’язків. В посібнику подано матеріал, як від загального підходу, використовуючи принцип орієнтації на головну ціль, побудувати за апріорними даними і результатами натурного експерименту на об’єкті, таку математичну модель, за якої якнайкраще вирішується головна задача (управління об’єктом).
Keywords: керування реальними об’єктами; management of real objects; математична модель; mathematical model; надслідкові зв’язки; traceability; управління об’єктом; object management; натурний експеримент; full-scale experiment; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки