Система безперервної інформаційної підтримки обладнання харчової і хімічної промисловості - Копиленко, Анатолій Васильович; Гондлях, Олександр Володимирович; Тимонін, Олександр Миколайович; Онопрієнко, В. Ю.; Нікітін, Р. Е. (My University, 2014)
У статті на основі системи для розрахунків на міцність АПРОКС створено систему безперервної інформаційної підтримки обладнання харчової та хімічної промисловості. Завдяки використанню ітераційно-аналітичної теорії розроблено алгоритм моделювання процесу руйнування багатошаровій просторових конструкцій від впливу сейсмічних навантажень. Алгоритм апробовано шляхом вирішення тестових і прикладних задач. Наведено результати аналізу власних частот і форм коливань біметалічної ректифікаційної колони й відтворено процес розвитку магістральної тріщини в умовах сейсмічних впливів. На основі виконаних розрахунків запропоновано проектно-конструкторські рекомендації щодо проектування таких апаратів. A system of continuous information support for equipment of food and chemical industries has been developed on the basis of APROX system for strength calculation. An algorithm of modeling the process of multilayer spatial structures destruction due to seismic loads based on iterative-analytical theory has been proposed. The algorithm was tested by solving model and application tasks. The results of the analysis of natural frequencies and modes of a bimetallic distillation column are presented and the process of development of the main crack under seismic effects is reproduced. Project design recommendations for such devices are proposed on the basis of performed calculations.
Keywords: дефект; хвильові зрушення; обладнання; shear wave; equipment; defect; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв