Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265) - Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна; Мельник, Оксана Юріївна (My University, 2004)
Деклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.
Keywords: модифікований крохмаль; реологічні властивості; концентрація; розчин; поглинання; modification starches; rheological properties; concentration; solution; acquisitions; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів