Ковбаса, Володимир МиколайовичЛазаренко, Михайло ВасильовичКобилінська, Олена ВалеріївнаРомашко, Олена ВасилівнаМельник, Оксана Юріївна2013-03-042013-03-042004Пат. 69265 А Україна, МПК7 С08В30/08, А23L1/40. Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині / Мельник О. Ю.; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № 20031212252; заявл. 24.12.04 ; опубл. 16.08.04, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6684Деклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.uk-UKмодифікований крохмальреологічні властивостіконцентраціярозчинпоглинанняmodification starchesrheological propertiesconcentrationsolutionacquisitionsкафедра фізикикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265)Other