Первинне публічне розміщення акцій (ІРО) як перспектива фінансування інвестиційної діяльності підприємств - Сілакова, Ганна Віталіївна (My University, 2008)
У статті розглянуто проблеми здійснення первинного публічного розміщення акцій на міжнародних ринках капіталу з метою фінансування інвестиційної діяльності підприємств. Також досліджено основні переваги та недоліки використання ІРО вітчизняними підприємствами. The article deals with the implementation of an initial public offering on the international capital markets to finance investment activity. Also, the main advantages and disadvantages of using IPO domestic enterprises.
Keywords: фінансування інвестиційної діяльності; проста акція; емісія акцій; первинне публічне розміщення; міжнародний ринок капіталу; інвестор; international capital market; common shares; issue of shares; initial public offering; investor financing investment; кафедра фінансів