Зниження енергоспоживання при зброджуванні рослинної сировини в етиловий спирт - Бойко, Олексій Олегович; Чагайда, Андрій Олегович; Гонта, Ігор Анатолійович (My University, 2013)
Етиловий спирт широко застосовується у харчовій промисловості: при виготовленні лікеро-горілчаних та плодово-ягідних напоїв; для кріплення виноматеріалів і купажування виноградних вин; у виробництві оцту, харчових ароматизаторів та парфумерно-косметичних виробів. У мікробіологічній і медичній промисловості спирт потрібен для осадження ферментних препаратів із культуральних середовищ або екстрактів із твердих культур, виробництва ліків, препаратів, вітамінів, проведення дезінфекції, у ветеринарії і фармакопеї.
Keywords: рослинна сировина; зброджування; етиловий спирт; сбраживания; этиловый спирт; растительное сырье; vegetable raw materials; fermentation; ethyl alcohol; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій