Кузьмін, Олег ВолодимировичРоманченко, Наталія МиколаївнаГрушевська, Ірина ОлегівнаРудий, Владислав Віталійович2022-09-082022-09-082019Вплив технології водопідготовки на утворення стабільних комплексів в системі спирт-вода / О. Кузьмін, Н. Романченко, І. Грушевська, В. Рудий // Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водо підготовки : матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – C. 91–93https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37927Проведено узагальнення інформації щодо існуючих технології підготовленої води та наукових уявлень про формування її якісних характеристик, які спрямовані на розроблення алкогольних напоїв стабільної якості. Встановлено, що завдяки новітнім методам дослідження – 1H ЯМР спектроскопії, лікеро-горілчані та винно-коньячні підприємства потребують інформації, щодо аналізу технологічних умов і технічних засобів для отримання рівноважних станів в системі спирт-вода. The generalization of information on the existing technologies of prepared water and scientific ideas about the formation of its quality characteristics, which are aimed at developing alcoholic beverages of stable quality. It is established that due to the latest research methods - 1H NMR spectroscopy, distilleries and wine and brandy companies need information on the analysis of technological conditions and technical means to obtain equilibrium states in the alcohol-water system.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїпідготовлена водаалкогольний напійякість1H ЯМР спектроскопіярівноважний станprepared wateralcoholic beveragequality1H NMR spectroscopyequilibrium stateВплив технології водопідготовки на утворення стабільних комплексів в системі спирт-водаThesis