Гулий, Іван СтепановичКарпович, Микола СергійовичСороколіт, Микола ІвановичКропивницька, Ірина ОлексіївнаДонченко, Людмила ВолодимирівнаТаран, Віталій МихайловичГнатенко, А. М.2013-08-082013-08-081993Технологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарів / І. С. Гулий, М. С. Карпович, М. І. Сороколіт та ін. // Розробка та впровадження нових технологій і обладнання у харчову та переробні галузі АПК : тези доповідей міжнародної науково-технічної конференції, 19-21 жовтня 1993 р. - С. 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9372Сучасне виробництво пектину базується на кислотному гідролізі протопектину рослинних тканин та використанні ряду інших хімічних реагентів. Складності їх застосування негативно позначаються на розвитку пектинової галузі. Особливі труднощі мають місце в разі отримання бурякового пектину. Modern production of pectin based on acid hydrolysis protopectin plant tissues and uses a number of other chemicals. Difficulties applications adversely affect the development of pectin industry. Particular difficulties occur in the case of beet pectin.otherпектинбродіннягідролізpectinfermentationhydrolysisкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвТехнологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарівOther