Технологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарів - Гулий, Іван Степанович; Карпович, Микола Сергійович; Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Донченко, Людмила Володимирівна; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М. (My University, 1993)
Сучасне виробництво пектину базується на кислотному гідролізі протопектину рослинних тканин та використанні ряду інших хімічних реагентів. Складності їх застосування негативно позначаються на розвитку пектинової галузі. Особливі труднощі мають місце в разі отримання бурякового пектину. Modern production of pectin based on acid hydrolysis protopectin plant tissues and uses a number of other chemicals. Difficulties applications adversely affect the development of pectin industry. Particular difficulties occur in the case of beet pectin.
Keywords: пектин; бродіння; гідроліз; pectin; fermentation; hydrolysis; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв