Попова, Наталія ВікторівнаМисюра, Тарас ГригоровичКосоголова, Людмила ОлексіївнаЗав'ялов, Володимир ЛеонідовичМалежик, Іван Федорович2012-12-042012-12-042006Розробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини / Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра, Л. O. Косоголова, В. Л. Зав'ялов, І. Ф. Малежик // Наукові праці ОНАХТ. – 2006. – № 28, Т. 2.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3980Досліджувались біохімічні властивості висушеного листя петрушки сорту Врожайна і режимні параметри процесу екстрагування цільових компонентів методом мацерації в умовах лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ. На основі отриманого екстракту розроблено напій, основними інгрідієнтами якого е ще яблучний сік, екстракти прянощів (м'яти перцевої, гвоздики та кориці) та водний екстракт стевії як цукрозаміннчк. На цей напій отримано патент України на винахід. Investigated the biochemical properties of dried parsley leaves yielding varieties and regime parameters of target components extracted by maceration in a laboratory of processes and devices of food production and preservation of our library technology. Based on the obtained extract developed the drink, the main ingredient of which is still apple juice, spices extracts (peppermint, clove and cinnamon) and aqueous extract of stevia as tsukrozaminnchk. This drink is obtained patent of Ukraine.екстрагуванняекстрактрослинна сировинапланування експериментуextractionextractplant stuffexperiment planningкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвРозробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини