Розробка технологічних режимів одержання екстракту з пряно-ароматичної рослинної сировини - Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Косоголова, Людмила Олексіївна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Малежик, Іван Федорович (My University, 2006)
Досліджувались біохімічні властивості висушеного листя петрушки сорту Врожайна і режимні параметри процесу екстрагування цільових компонентів методом мацерації в умовах лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ. На основі отриманого екстракту розроблено напій, основними інгрідієнтами якого е ще яблучний сік, екстракти прянощів (м'яти перцевої, гвоздики та кориці) та водний екстракт стевії як цукрозаміннчк. На цей напій отримано патент України на винахід. Investigated the biochemical properties of dried parsley leaves yielding varieties and regime parameters of target components extracted by maceration in a laboratory of processes and devices of food production and preservation of our library technology. Based on the obtained extract developed the drink, the main ingredient of which is still apple juice, spices extracts (peppermint, clove and cinnamon) and aqueous extract of stevia as tsukrozaminnchk. This drink is obtained patent of Ukraine.
Keywords: екстрагування; екстракт; рослинна сировина; планування експерименту; extraction; extract; plant stuff; experiment planning; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв